Gemiddeld aantal overlijdens halveert tot vijf per dag
Foto: BELGA

Er stierven vorige week gemiddeld vijf mensen per dag aan het coronavirus. Dat is een halvering van het gemiddelde van de week daarvoor, zo meldt Sciensano. Het gemiddeld aantal besmettingen zakt tot 89 gevallen per dag.

Vorige week overleden gemiddeld vijf personen aan de gevolgen van het coronavirus. De week daarvoor stond dat cijfer nog op tien. Een halvering dus. Ook het dagelijks gemiddeld aantal besmettingen is in dalende lijn, zij het iets minder sterk. Vorige week werden dagelijks gemiddeld 89 nieuwe besmettingen vastgesteld. De week daarvoor ging het nog om 107. Dat betekent een afname met 17 procent.

Druk op ziekenhuizen neemt af

Dagelijks belanden 18 mensen met een infectie in het ziekenhuis. Twee weken geleden was er sprake van gemiddeld 20 personen. Ook de druk op de ziekenhuizen neemt af. Gisteren werden 293 ziekenhuisbedden ingenomen door gehospitaliseerde covidpatiënten. Op 15 juni waren dat er nog 395. Die daling geldt ook voor de plaatsen op intensieve zorg. 42 mensen lagen gisteren nog op de dienst IC, tegenover 76 de week daarvoor.

Volgens de statistieken van Sciensano blijven de cijfers dus in positieve lijn evolueren, al benadrukt de organisatie dat een eventueel weekendeffect door weekgemiddeldes uitgevlakt wordt.

Een uitgebreidere cijferanalyse kan u altijd lezen op onze speciale cijferpagina waar onze wetenschapsredactie de statistieken van de nodige duiding voorziet. De specifieke cijfers voor uw gemeente kan u bekijken via de tool van Sciensano

Sciensano zal voortaan meer focussen op trends en minder op dagelijkse cijfers. 

Maandag blikten we met politiek journalist Matthias Verbergt terug op het begin van de coronacrisis. In onderstaande video vindt u zijn antwoorden terug op uw vragen.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in