Alyzia SAS krijgt tijdelijke afhandellicentie op Brussels Airport
Het Franse Alyzia SAS moet Swissport helpen te vergeten. Foto: pn

Brussels Airport geeft Alyzia SAS een licentie om de volgende zes maanden vliegtuigen af te handelen op de luchthaven. Het Franse bedrijf moet zo helpen om het faillissement van Swissport alvast tijdelijk op te vangen.

Door het faillissement van Swissport Belgium, vorige week, moet Brussels Airport een nieuwe grondafhandelaar zoeken, omdat de luchthaven wettelijk twee spelers moet hebben. Omdat de procedure voor een vergunning tot zes maanden kan duren, moest Brussels Airport ook een oplossing op korte termijn zoeken.

De luchthavenuitbater heeft nu beslist om zes maanden lang een licentie toe te kennen aan de Franse grondafhandelaar Alyzia, voor de categorieën bagage- en platformafhandeling. Als het bedrijf ook de toelating krijgt van de FOD Mobiliteit, zal het 1 juli starten, meldt Brussels Airport in een persbericht.

‘Alyzia heeft in haar offerte aangetoond dat zij op zeer korte termijn kan opstarten en kan de nodige garanties bieden om op een veilige, correcte en kwalitatieve manier afhandelingsdiensten aan te bieden aan de luchtvaartmaatschappijen’, schrijft de luchthaven.

Alyzia is reeds actief op alle grote Franse luchthavens, zoals Parijs, Bordeaux en Lyon, en telt meer dan 3.000 personeelsleden. Het moet de markt op Zaventem delen met Aviapartner.