Kinepolis pakt deze zomer uit met drive-infilms
Kinepolis trekt er deze zomer op uit. Foto: Belga

Kinepolis pakt in juli en augustus uit met drive-infilms. De bioscoopketen strijkt met een groot mobiel LED-scherm neer in onder meer Maldegem en Bilzen. Er is telkens plaats voor 250 wagens, een ticket kost 25 euro.

Kinepolis lanceert tijdens de zomermaanden Kinepolis On Tour: filmliefhebbers kunnen hun wagen parkeren in een veld en van een film genieten. In Maldegem programmeert de biosccoopketen de openingsfilm Interstellar. Er worden ook films getoond in de schaduw van het kasteel van Alden Biesen in Bilzen. De komende weken worden nog nieuwe locaties en film toegevoegd aan het programma.

Het concept werd bedacht en ontwikkeld door Kinepolis en de Geronimo-groep, in samenwerking met onder meer de VRT. Het productiehuis MoJuice staat mee in voor de organisatie en ontwikkeling. Elke locatie wordt gedurende enkele dagen omgetoverd worden tot een drive-inbioscoopsetting, in lijn met de sfeer van de film.

Kinepolis maakt zich sterk dat de liefhebbers ‘in alle veiligheid’ kunnen genieten van de film. Bij drie vertoningen per dag is er telkens plaats voor 250 wagens. Een toegangsticket kost 25 euro per wagen. De film wordt vertoond op, volgens Kinepolis, ‘het grootste mobiele LED-scherm ter wereld’. Dat scherm meet zestien meter op negen meter. Ter plekke kunnen de filmliefhebbers ook online drank en snacks aankopen en met de smartphone betalen. Die worden nadien tot aan de auto gebracht.