Emma Watson krijgt zitje aan tafel bij modegroep Kering
Foto: ISOPIX

Actrice en activiste Emma Watson zetelt voortaan in de raad van bestuur van Kering, de tweede grootste luxegroep ter wereld. Kering heeft onder andere Gucci, Balenciaga, Saint Laurent, Bottega Veneta en Alexander McQueen in handen.

De 30-jarige actrice wordt aan boord gehaald om de ecologische tak van het bedrijf meer in de verf te zetten. Watson houdt zich als langer bezig met duurzame mode. Ze is het gezicht van de app Good On You, die merken rangschikt volgens hun ethische en duurzaamheidskenmerken, en draagt ze zelf zo vaak mogelijk ecologische mode op de rode loper. Daarnaast is ze ook nog eens VN-goodwillambassadeur. Hoewel Kering iets duurzamer is dan rivaal LVMH, scoren Gucci, Saint Laurent en Balenciaga niet erg hoog op de app Good On You.

‘Emma Watson is een van de populairste actrices en bekendste activistes wereldwijd’, motiveert Kering de beslissing. De in Parijs geboren Britse krijgt naast haar plaats in de raad van bestuur van de luxegroep ook de functie van voorzitter van de duurzaamheidscommissie toebedeeld. Zij moet daarmee deels Stella McCartney vervangen, de modeontwerpster en specialiste ter zake die begin dit jaar de overstap maakte naar concurrent LVMH.

‘Indrukwekkende talenten’

Naast Watson treden ook zakenman Tidjane Thiam en ondernemer Jean Liu toe tot de raad van bestuur van Kering. ‘De collectieve intelligentie die vanuit verschillende standpunten komt en de rijkdom aan diverse ervaringen zijn cruciaal voor de toekomst van onze organisatie. Ik ben er trots op dat ik zulke indrukwekkende talenten aan het team kan toevoegen’, zegt ceo François-Henri Pinault in een mededeling.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig