Snelweg E40 in Zwijnaarde open voor verkeer
Foto: copyright @bzcentrum

Op de E40 in Zwijnaarde zijn de takelwerkzaamheden afgerond na een zware botsing met zeven voertuigen. Een vrachtwagen ging er door de middenberm en veroorzaakte een ravage. Het verkeer moest over de pechstrook, met heel wat verkeershinder tot gevolg.

De federale politie kreeg om 16.42 uur de melding dat een vrachtwagen die richting Oostende aan het rijden was, over de middenberm was gereden. Aan de overkant van de snelweg, richting Brussel, reden enkele voertuigen in op de vrachtwagen. In totaal waren zeven voertuigen betrokken bij het ongeval, daarbij ook een vrachtwagen.

Als bij wonder vielen bij de botsing amper gewonden. De bestuurder van de vrachtwagen werd met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een andere bestuurder had verwondingen van glasscherven.

Maar het ongeval veroorzaakte wel heel wat verkeershinder. Richting Oostende was de linkerrijstrook versperd, maar omstreeks 19.30 uur was het ongeval daar al afgehandeld. Richting Brussel, waar de drie rijvakken waren versperd, moet het verkeer toen nog anderhalf uur aanschuiven vanaf Nevele. Omstreeks 22.30 liet het Vlaams Verkeerscentrum weten dat de snel opnieuw vrij is en het verkeer opnieuw gebruik kan maken van alle baanvakken.