Rebellion Williams wint (chaotische) virtuele 24 Uur van Le Mans, 13e plaats voor Stoffel Vandoorne
Foto: BELGAIMAGE

Rebellion Williams Esport (Deletraz/Marciello/Wisniewski/Brzezinski) heeft zondag de eerste editie van de virtuele 24 Uur van Le Mans gewonnen. Het Belgische team WRT werd zevende. Stoffel Vandoorne eindigde op de 13e plaats.

LEES OOK. Chaos in virtuele 24 Uur van Le Mans: wedstrijd even stilgelegd na serverproblemen, Max Verstappen crasht door fout in game

Normaal gezien zou de echte 24 Uur van Le Mans dit weekend plaatsvinden, maar omwille van de coronacrisis werd de wedstrijd verplaatst naar 19 en 20 september. Aan de virtuele editie namen 50 teams deel, 30 in de LMP-categorie en 20 in de GTE-categorie.

De teams Rebellion en ByKolles, die in de echte LMP1 normaal gezien niet voorin meestrijden, verdeelden de podiumplaatsen onder elkaar. Rebellion Williams Esport haalde het met Louis Deletraz/Raffaele Marciello/Nikodem Wisniewski/Kuba Brzezinski (Zwi/Ita/Pol/Pol). Ze hadden 17 seconden voorsprong op ByKolles - Burst Esport van Tom Dillmann/Esteban Guerrieri/Jernec Simoncic/Jesper Pedersen (Fra/Arg/Sln/Den). Het tweede team van Rebellion Williams, met Agustin Canapino/Jack Aiken/Marc Gassner/Michael Romanidis (Arg/GBr/Dui/Gri), werd derde op 22 seconden.

Problemen met internetverbinding

Het Belgische E-Team WRT stond in het begin aan de leiding, tot de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde problemen kreeg met zijn internetverbinding. Nadien verloor het team nog tijd vanwege een aanrijding. Dries Vanthoor/Kelvin van der Linde/Fabrice Cornelis/Arne Schoonvliet (Bel/ZAf/Bel/Bel) moesten uiteindelijk tevreden zijn met de zevende plaats, op twee ronden van de winnaars.

Stoffel Vandoorne (Veloce) liet zich in het begin opmerken, maar zijn team verdween uiteindelijk van het voorplan. Samen met Norman Nato/Eamonn Murphy/Tomek Poradzisz (Fra/Ier/Pol) eindigde de West-Vlaming op de 13e plaats.

In de GTE-categorie triomfeerde de Porsche van Nick Tandy/Ayhancan Güven/Joshua Rogers/Tommy Ostgaard (GBr/Tur/Aus/Noo). Met een Corvette finishte de Belg Simon Pilate op de 13e plaats.

De race werd tweemaal onderbroken, zaterdagavond en zondagochtend, vanwege een probleem met de server.