Nieuw-Zeelandse rugbyduels blijven fans aantrekken: nu weer 43.000 toeschouwers in Auckland
Foto: AFP

De Super Rugby-competitie in Nieuw-Zeeland lokt na de coronacrisis massaal supporters naar de stadions. Meer dan 43.000 fans zagen zondag hoe de Blues het in Auckland tegen de Hurricanes haalden (30-20). Het was vijftien jaar geleden dat een Nieuw-Zeelands duel in de Super Rugby-competitie nog zo veel toeschouwers aantrok.

Zaterdag woonden al meer dan 20.000 fans in het Nieuw-Zeelandse Dunedin de eerste wedstrijd in de Super Rugby-competitie na de coronacrisis bij. Ze zagen de Otago Highlanders met 28-27 winnen van de Waikato Chiefs.

Als een van de eerste landen verklaarde Nieuw-Zeeland de coronacrisis beëindigd. Sportwedstrijden zijn er zonder beperkingen weer toegestaan. De pandemie eiste er 22 doden, 1.504 mensen werden besmet.

De Super Rugby is een internationale competitie, de belangrijkste op het zuidelijk halfrond. Naast vijf Nieuw-Zeelandse clubs nemen er teams uit Argentinië, Australië, Japan en Zuid-Afrika deel. Midden maart werd het kampioenschap wegens het virus onderbroken. Als gevolg van de coronacrisis kijken dit jaar alleen maar teams uit hetzelfde land mekaar in de ogen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in