Red Flame Davinia Vanmechelen keert terug naar Standard: “Schrik gekregen door coronacrisis”
Foto: Facebook

Red Flame Davinia Vanmechelen zal volgend seizoen opnieuw de kleuren van Standard Femina verdedigen. Dat maakte de Luikse club donderdag bekend. Ze tekent voor één jaar plus een optie voor een tweede seizoen in Luik.

De 20-jarige middenveldster debuteerde in 2015 voor haar jeugdclub Standard. Nadien speelde ze voor Genk (2017-2018), Paris Saint-Germain (2018-2019), PSV Eindhoven (2019) en Twente (2019-2020). Vanmechelen verzamelde 33 caps, waarbij ze zeven keer scoorde, en speelde met de Flames het EK 2017.

“Het was eerder een keuze voor mijn gezondheid dan een sportieve”, zegt Vanmechelen. “Door de coronacrisis zit de schrik erin om in lockdown terug helemaal alleen in het buitenland te zitten. Al is het ook wel fijn om terug meer tijd voor mijn familie te hebben op deze manier. Hoewel ik geen spijt heb van mijn stap naar PSG destijds. Ik heb daar super veel bijgeleerd. De ambitie? Kampioen spelen, natuurlijk!”

Vanmechelen is de tweede Red Flame die weer in België komt voetballen. Verdedigster Heleen Jaques zette na enkele jaren in Italië haar krabbel onder een contract bij AA Gent.