MLS volgt de NBA en keert in juli terug met toernooi in Disney World
Foto: AFP

De Noord-Amerikaanse voetbalcompetitie Major League Soccer (MLS) hervat zijn door het nieuwe coronavirus verstoorde seizoen 2020 met een toernooi dat van 8 juli tot 11 augustus achter gesloten deuren zal doorgaan in het immense complex van Disney World in Orlando (Florida).

Alle 26 MLS-teams, waaronder het Toronto FC van Laurent Ciman, zullen deelnemen aan de competitie. Elke ploeg zal drie wedstrijden spelen in de groepsfase. De eerste twee van elke poule en de vier beste derdes stoten door naar de achtste finales.

De finale is voorzien op 11 augustus. De winnaar van het toernooi krijgt een ticket voor de volgende CONCACAF Champions League.

Na het toernooi wordt het reguliere seizoen voortgezet. De punten behaald in de groepsfase worden in rekening gebracht. De loting voor de samenstelling van de zes groepen vindt donderdag plaats.

Vorige week zetten de clubs van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA het licht op groen om het seizoen op 31 juli te hernemen, eveneens in Disney World. De MLS-competitie was op 12 maart amper twee speeldagen ver toen werd beslist het seizoen stop te zetten om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.