Britse prins Philip wordt 99: tien foto’s vrijgegeven
Foto: AFP

De Britse prins Philip, echtgenoot van koningin Elizabeth II, wordt 99. Om dat te vieren geeft Buckingham Palace nieuwe foto’s vrij van de hertog van Edinburgh en de Queen.

Het is uitzonderlijk dat er een officiële foto wordt vrijgegeven van prins Philip, hij ging in 2017 namelijk op pensioen. De foto werd vorige week gemaakt in Windsor Castle. Buckingham Palace gaf nog negen andere foto’s vrij, van de levensloop van prins Philip.

 

Het is de eerste keer sinds december dat de hertog gefotografeerd wordt in het openbaar. Hij werd toen opgenomen in het Edward VII-ziekenhuis ‘voor observatie en behandeling met betrekking tot een al bestaande aandoening’, liet Buckingham Palace toen weten. De opname was een voorzorgsmaatregel op advies van zijn arts.

 

 

Sinds de uitbraak van het nieuwe coronavirus verblijven Elizabeth (94) en Philip samen in isolatie in Windsor Castle. Het is dan ook daar dat de vrijgegeven foto werd gemaakt. Het koppel viert de verjaardag met twee in Windsor. Buckingham Palace gaf eerder al een foto vrij waarop de Queen op haar pony reed in Windsor Castle.

Britse prins Philip wordt 99: tien foto’s vrijgegeven
Foto: AFP

Ook de Queen moest haar verjaardag in mineur vieren. In normale tijden wordt de verjaardag groots gevierd met de ‘Trooping the colour’. Dit jaar vond de Queen een groot feest ‘ongepast’ vanwege de coronapandemie, er vonden dus geen saluutschoten plaats. Voor de allereerste keer sinds ze op de troon zit, bleef het stil op haar verjaardag.