Formule E overweegt races achter gesloten deuren op voormalige luchthaven van Berlijn
Foto: Photo News

De organisatoren van de Formule E, dat is het kampioenschap voor elektrische wagens waarin met Stoffel Vandoorne (Mercedes) en Jérôme D’Ambrosio (Mahindra) twee landgenoten actief zijn, overwegen om van 5 tot 12 augustus een reeks races af te werken op de voormalige luchthaven Tempelhof in de Duitse hoofdstad Berlijn, zo meldt de krant Bild zaterdag.

Vanwege de coronapandemie ligt de Formule E al sinds maart stil, sindsdien werden er enkel virtuele Grote Prijzen georganiseerd en in dat klassement staat Vandoorne momenteel aan de leiding. Dit weekend worden de laatste twee races daarin gehouden.

Volgens Bild zouden er in de zomer in Berlijn achter gesloten deuren vier tot zes races georganiseerd worden, waarvan eentje zelfs ‘s nachts. De voormalige luchthaven zou daarvoor hermetisch afgesloten worden, om het risico op besmettingen te verminderen.

De Formule E reageerde nog niet op het uitgelekte nieuws. Op 19 juni zou het voorstel alvast besproken worden op het Motorsport World Council. (belga)