Spaanse minister was te voortvarend: grenzen waarschijnlijk nog tot 1 juli dicht
Foto: AFP

Spanje zou dan toch pas op 1 juli weer de landsgrenzen met Frankrijk en Portugal openen en niet op 22 juni, zoals de minister van Toerisme bekendgemaakt had.

Sinds midden maart mochten door de coronapandemie alleen nog terugkerende Spanjaarden, arbeidsmigranten en vrachtwagenchauffeurs het land binnen. Donderdagvoormiddag maakte de minister van Toerisme, Reyes Maroto, bekend dat op 22 juni, als de noodtoestand in Spanje afloopt, ook de reisbeperkingen tussen Spanje en buurlanden Frankrijk en Portugal zouden vervallen. ‘Het verkeer van en naar deze belangrijke landen zal dan weer mogelijk zijn’, bevestigde ze. Een paar uur later liet de regering evenwel verstaan dat de grenzen zeker nog dichtblijven tot 1 juli, melden verschillende Spaanse media, zoals La Vanguardia en El Mundo.

Sinds 15 mei moeten alle mensen die Spanje binnenkomen twee weken in quarantaine. Die maatregel zal mogelijk pas opgeheven worden als Fransen en Portugezen weer via het land de grens mogen oversteken.

IN KAART. Deze landen openen hun grenzen (deels) voor toeristen

Het coronavirus heeft in Spanje meer dan 27.000 mensenlevens geëist. De noodtoestand werd er woensdag voor een laatste keer verlengd tot 21 juni.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig