Center Parcs en Sunparks openen vanaf maandag
Center Parcs Erperheide is opnieuw te bezoeken vanaf 12 juni Foto: TONY VAN GALEN

De eerste vakantieparken van Center Parcs en Sunparks openen maandag 8 juni opnieuw de deuren. In alle parken wordt gewerkt op basis van de richtlijnen van de gezondheidsautoriteiten.

Op 8 juni openen Center Parcs De Vossemeren, Les Ardennes en Park De Haan. Ook Sunparks Oostduinkerke opent dan. Center Parcs Erperheide en Sunparks De Kempense Meren zijn pas opnieuw te bezoeken vanaf 12 juni.

Erwin Dezeure, directeur van Center Parcs en Sunparks België, stelt dat alle noodzakelijke beschermingsmaatregelen worden genomen. Zo wordt gewezen op de anderhalve meter afstand die in acht moet worden genomen en zijn er speciale looproutes. ‘Daarnaast wordt er gewerkt met een digitale check in en is het op verschillende plaatsen mogelijk de handen te desinfecteren.’

Er zijn wel nog enkele veranderingen in het aanbod. De Aqua Mundo bij Center Parcs en de Aqua Fun bij Sunparks blijven zo tot 1 juli dicht. Er komen wel enkele nieuwe activiteiten die voldoen aan de preventieve maatregelen, zowel binnen als buiten de cottage.

Om de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen te toetsen, wordt samengewerkt met certificatie-instelling Kiwa. Die instelling zal periodiek een beoordeling uitvoeren, waarbij alle protocollen en preventieve maatregelen worden gecontroleerd.