Duitsland en Portugal zijn kandidaat om Champions League-finale over te nemen
Foto: ISOPIX

Duitsland en Portugal hebben zich kandidaat gesteld om de kwartfinales, halve finales en finale van de Champions League te organiseren. Dat weet het Amerikaanse persagentschap AP op basis van een anonieme bron.

De Champions League-finale had normaal afgelopen zaterdag moeten plaatsvinden in het Turkse Istanboel. Maar vanwege de coronacrisis kende het Europese voetbal een lange pauze. Volgens verschillende media denkt de Europese Voetbalconfederatie (UEFA) eraan één land aan te duiden om het programma van het kampioenenbal vanaf de kwartfinales te ontvangen. Op 17 juni zou het Uitvoerend Comité van de UEFA de knoop doorhakken.

Als Duitsland aan het langste eind zou trekken, dan heeft Frankfurt interesse om de wedstrijden te organiseren. In Portugal is er sprake van het stadion van Benfica.

Atlético Madrid, Paris Saint-Germain, Atalanta en RB Leipzig zijn al zeker van deelname aan de kwartfinales van de Champions League. De terugwedstrijden van de achtste finales tussen Bayern München en Chelsea, Barcelona en Napoli, Juventus en Lyon en Manchester City en Real Madrid moeten nog afgewerkt worden.