Premier League meldt één nieuwe besmetting: bij Tottenham Hotspur
José Mourinho ziet één speler of staflid die besmet is met het coronavirus zeven dagen in quarantaine gaan. Foto: AFP

Een vijfde testronde in de Premier League heeft één nieuwe besmetting met het coronavirus aan het licht gebracht. Het gaat om een speler of staflid van Tottenham Hotspur. De club van Jan Vertongen en Toby Alderweireld meldde dat de persoon in kwestie geen ziekteverschijnselen heeft en zeven dagen in isolatie gaat.

Met het oog op een herstart van de Premier League worden spelers en staf twee keer per week getest. De voorbije dagen werden er bij de twintig clubs 1.197 tests afgenomen. Bij een eerste testronde op 17 en 18 mei (748 tests) werden er verdeeld over drie clubs zes besmettingen vastgesteld, bij de tweede testronde van 19 tot 22 mei (996 tests) waren er dat twee bij twee clubs, de derde testronde op 25 en 26 mei (1.008 tests) gaf vier positieve resultaten bij twee clubs en bij de vierde ronde, op 28 en 29 mei (1.130 tests), bleek iedereen coronavrij.

Het is de bedoeling dat de Premier League op 17 juni wordt hervat met de inhaalwedstrijden Aston Villa-Sheffield United en Manchester City-Arsenal. Het weekend daarop volgt dan de eerste volledige speeldag. Volgens Britse media mogen clubs eerder al oefenwedstrijden spelen.