Verrassing in nieuwe kalender: niet één maar drie DTM-manches in België
Foto: Hoch Zwei/Jürgen Tap

Er vinden dit seizoen liefst drie DTM-manches in België plaats, zo blijkt woensdag uit de nieuwe kalender van de Deutsche Tourenwagen-Masters.

Aanvankelijk stond er slechts één race op het programma. Die moest op 25 en 26 april plaatsvinden op het Circuit van Zolder, maar werd verplaatst omwille van de coronacrisis. Zolder ontvangt het DTM-circus een eerste keer in het weekend van 9 tot 11 oktober, maar verrassend genoeg is er ook ruimte voor een tweede manche, het weekend nadien (16-18 oktober). Het uitgangspunt is momenteel dat de races in de DTM dit seizoen achter gesloten deuren gehouden worden.

“De toekomst is verzekerd”, klinkt Sven Pribylla, directeur van het Circuit van Zolder, opgelucht. “We zijn heel blij met de twee DTM-manches in oktober, dat is toch een blijk van vertrouwen en een bevestiging van het goede werk dat we de voorbije jaren geleverd hebben.”

Spa-Francorchamps

De grootste verrassing komt echter van het Circuit van Spa-Francorchamps, waar voor de eerste keer in vijftien jaar een DTM-manche georganiseerd zal worden. Op 1 en 2 augustus wordt de tweede manche van het seizoen gereden, van 10 tot 12 juli zal het seizoen starten op de Norisring, een stratencircuit in het Duitse Nürnberg. Na Spa-Francorchamps wordt er nog twee keer geracet (14-16 en 21-23 augustus) op de Duitse Lausitzring, van 4 tot 6 september speelt het Nederlandse Assen gastheer. Medio september (11-13 en 18-20) zijn er nog twee raceweekends op de beruchte Nürburgring, alvorens de dubbele manche in Zolder aan bod komt. Van 6 tot 8 november wordt het seizoen afgesloten op het F1-circuit in het Duitse Hockenheim. Op die manier zijn er enkel races in België, Nederland en Duitsland.

Kalender: 10-12 juli Norisring (Dui); 1-2 augustus Spa-Francorchamps (Bel); 14-16 augustus Lausitzring (Dui); 21-23 augustus Lausitzring (Dui); 4-6 september Assen (Ned); 11-13 september Nürburgring (Dui); 18-20 september Nürburgring (Dui); 9-11 oktober Zolder (Bel); 16-18 oktober Zolder (Bel); 6-8 november Hockenheim (Dui)