Reuzenpanda Tian Bao verlaat na kerstvakantie ons land
Tian Bao. Foto: BELGAIMAGE

Tian Bao, de eerste reuzenpanda die in Pairi Daiza geboren is, vertrekt na de kerstvakantie naar China. Dat laat dierenpark Pairi Daiza weten.

Tian Bao werd op 2 juni 2016 geboren in Pairi Daiza en vierde dinsdag zijn vierde verjaardag. Hij is het jong van Hao Hao en Xing Hui, die in 2014 in ons land aankwamen en voor vijftien jaar door China aan België zijn uitgeleend.

In de samenwerkingsovereenkomst tussen China en ons land was afgesproken dat Tian Bao op vierjarige leeftijd naar China zou gaan. Bedoeling is dat hij meewerkt aan een conservatieprogramma, verklaart Pairi Daiza-woordvoerder Mathieu Goedefroy. ‘Naar alle waarschijnlijkheid nemen we dus na de kerstvakantie afscheid van hem.’

‘Tian Bao is een supersterke en een supergezonde panda. China krijgt er dus een panda in topvorm bij’, aldus Goedefroy. China beslist wat er met hem gebeurt. Ofwel wordt hij gebruikt in een voortplantingsprogramma, ofwel wordt hij uitgezet in het wild. Goedefroy benadrukt dat de re-introductie in de natuur meestal succesvol is. In de voorbije jaren steeg het aantal wilde panda’s van 1.200 naar 1.800.

‘We gaan Tian Bao missen, maar met de geboorte van de tweeling Bao Di en Bao Mei in augustus vorig jaar is zijn opvolging dubbel verzekerd’, besluit Goedefroy.

De panda’s leverden Pairi Daiza al heel wat belangstelling en bezoekers op.