Instagram kleurt zwart voor George Floyd
Foto: Instagram dvtchnorris

Beroemdheden, influencers, merken en andere gebruikers publiceren volledig zwarte berichten op Instagram ter ondersteuning van de George Floyd-protesten. Op de sociale media wordt wel met aandrang gevraagd om #BlackOutTuesday en niet #BlackLivesMatter te gebruiken.

Naast de hashtag #TheShowMustBePaused, verschijnt vandaag ook de hashtag #BlackOutTuesday, vaak gepaard met een zwarte foto. Die wordt gepost om de demonstranten te steunen.

Onder meer basketbalspeler LeBron James, acteur Timothée Chalamet, acteur Jamie Foxx en actrice Jada Pinkett Smith publiceerden al een zwarte foto. In eigen land deelden onder meer rapster Coely, Open VLD-politica Sihame El Kaouakibi, schrijfster Dalilla Hermans, cartooniste Eva Mouton en rapper Dvtch Norris een zwarte foto.

Op sociale media wordt er wel met aandrang gevraagd om onder deze foto’s #BlackOutTuesday en niet #BlackLivesMatter te gebruiken. Anders verdrinken de informatieve berichten van de beweging in de zwarte, goedbedoelde maar informatieloze posts, klinkt het.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#blackouttuesday

Een bericht gedeeld door Coely (@coelycoely) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Eva Mouton (@eva_mouton) op