Werknemers Facebook boos vanwege Trump
Foto: AFP
Op sociale media uitten verschillende werknemers hun frustraties over het beleid van Facebook rond mogelijk racistische berichten van de Amerikaanse president Donald Trump op Facebook.

Twitter heeft de voorbije week een waarschuwingsmelding geplaatst bij enkele tweets van Trump over het politiegeweld en de protesten in Minneapolis. Die zouden ‘geweld verheerlijken’. Maar Facebook liet weten dat de berichten de regels van het bedrijf niet hebben geschonden. Daar voelen enkele werknemers zich beschaamd over, zeggen ze. ‘Stilzwijgen is medeplichtigheid’, klinkt het.

Facebook-baas Mark Zuckerberg liet de kritiek niet ongehoord. 'Het is duidelijk dat Facebook nog werk op de plank heeft om ervoor te zorgen dat mensen zich veilig voelen en te verzekeren dat onze platformen vooroordelen niet nog gaan versterken', schreef hij zondagavond in een bericht op zijn persoonlijke Facebook-pagina.

Het bedrijf zegt ‘de pijn van de werknemers te erkennen’. Het doneert 10 miljoen dollar aan doelen ‘die zich engageren om sociale ongelijkheid te beëindigen’.