Queen Elizabeth maakt ritje op pony in Windsor Castle
Foto: AFP

De Britse Queen Elizabeth (94) liet zich voor de eerste keer sinds de lockdown startte fotograferen. Ze maakte een ritje op haar pony op het domein van Windsor Castle.

Elizabeth verblijft sinds maart, samen met haar echtgenoot prins Philip (98), in Windsor Castle. Buckingham Palace verspreidde een foto van de koningin, die zondagavond genoot van een ritje op haar 14-jarige pony Balmoral Fern. Ze draagt een roze sjaal op haar hoofd en witte handschoenen. ‘De koningin houdt als sinds haar kindertijd van paardrijden en houdt zich van dichtbij bezig met de paarden in haar bezit’, staat te lezen in het bijschrift van de Instagrampost.

De 94-jarige Britse koningin staat bekend als een dierenliefhebber. Toen ze midden maart naar Windsor trok zaten haar honden Candy en Vulcan naar verluidt bij haar in de auto.

Johnson sport in Buckingham Palace

Buckingham Palace, de thuisbasis van de koningin in Londen, is momenteel gesloten voor toeristen door de coronapandemie. Het heeft wel een grote tuin en een tennisbaan, en dat is goed voor de Britse premier Boris Johnson, die na zijn zware coronabesmetting moet bewegen om te revalideren. De Queen heeft haar premier toestemming gegeven om op haar domein te sporten. 

Normaal sport Johnson in openbare ruimtes, maar nu hij dat aan Buckingham Palace kan doen, moet er minder beveiligingspersoneel ingezet worden.