De Crew Dragon-capsule heeft rond 16.16 uur Belgische tijd het internationale ruimtestation bereikt, na een reis van bijna 19 uur. De twee Amerikaanse astronauten van Nasa, Bob Behnken en Doug Hurley, zijn zoals voorzien het Internationaal Ruimtestation ISS binnengegaan.

De capsule die zaterdag door een Falcon-9-raket gelanceerd werd, meerde om 16.16 uur Belgische tijd aan de Harmony-module van de spacemeccano aan. Dat was vroeger dan voorzien en gebeurde zoals gepland op automatische piloot.

Even later gingen de astronauten het ISS binnen. Hoelang de nieuw aangekomen Doug Hurley en Robert Behnken in het ISS zullen blijven is nog niet uitgemaakt.

De lancering van de Crew Dragen was hét luchtvaartevenement in de States sinds lang. In 2011 gingen de space shuttles met pensioen en sindsdien heeft de NASA geen Amerikaanse astronauten meer de lucht in gestuurd vanop Amerikaanse bodem. Woensdag was er al een eerste poging om de Falcon 9 met twee astronauten naar het ISS sturen, maar dat feestje ging op het laatste nippertje niét door wegens slechte weersomstandigheden.