Zoon van prinses Astrid test positief op coronavirus na feestje in Spanje
Foto: shutterstock, el confidencial

Prins Joachim, de jongste zoon van prinses Astrid, heeft donderdag positief getest op het coronavirus. Het koningshuis bevestigt aan de redactie van Het Nieuwsblad dat de prins dinsdag aanwezig was op een feestje in de Spaanse stad Cordoba.

Prins Joachim (28) zou vorige zondag met een lijnvlucht vanuit België naar Madrid gevlogen zijn en van daar naar Cordoba gegaan met de hogesnelheidstrein. 

 Hoewel er weinig bekend is over het privéleven van de prins, is wel geweten dat hij al jaren een relatie heeft met de Spaanse Victoria Ortiz Martinez-Sagrera uit de zuidelijke stad Cordoba, waar hij momenteel ook stage loopt. In theorie had de prins vervolgens 15 dagen in zelfquarantaine moeten gaan, maar dat is blijkbaar niet gebeurd.

Zoon van prinses Astrid test positief op coronavirus na feestje in Spanje
Prins Joachim. Foto: Belgian Military Interests, Facebook

‘El Confidencial’ kon de hand leggen op een intern document van de Andalusische overheid, waarin staat te lezen dat 27 mensen dinsdag in Cordoba een feestje ’voor aristocraten’ hielden in een privéwoning. Nochtans zijn bijeenkomsten met meer dan 15 gasten nog steeds verboden in Spanje.

Nog volgens die krant zou de zaak aan het licht zijn gekomen omdat Joachim een dag later symptomen van Covid-19 vertoonde, en donderdag een positieve test op het coronavirus aflegde. (Dat gebeurde in Spanje en niet, zoals eerder gemleld, in ons land.)

De Andalusische regering heeft de lokale autoriteiten intussen opgedragen om een onderzoek te openen omdat er mogelijk 'een onregelmatigheid was met betrekking tot het aantal personen dat aanwezig was'. De 27 aanwezigen moeten intussen allemaal in quarantaine.

Het paleis stelt dat de prins inderdaad naar Spanje was gereisd 'voor een professionele verplaatsing in het kader van een stage bij een bedrijf'. 'Op 26 mei was hij aanwezig op een reünie.'