Tennistalent Coco Gauff na dood van George Floyd: “Ben ik de volgende?”
Foto: AFP

De dood van George Floyd door politiegeweld in Minneapolis raakt ook tennissensatie Coco Gauff. Op het sociale medium TikTok zette ze een filmpje waarin ze (stilzwijgend) vraagt of zij het volgende slachtoffer zal zijn.

De pas 16-jarige Gauff draagt in het korte filmpje een zwarte hoodie en zegt geen woord. Ze kijkt recht in de camera waarna de boodschap verschijnt: “Daarom gebruik ik mijn stem om racisme aan te klagen.” Daarna worden foto’s getoond van Floyd en andere zwarte mensen die omkwamen door geweld van blanke politiemensen. Op het einde van het filmje steekt Gauff de handen in de lucht en volgt de boodschap: “Ben ik de volgende?”

 

 

Gauff, vorig jaar dé sensatie op Wimbledon waar ze Venus Williams uitschakelde en de achtste finales haalde, is niet de eerste zwarte sportvedette die protesteert tegen het politiegeweld in de Verenigde Staten. Onder meer NBA-sterren LeBron James en Magic Johnson en voormalig NFL-speler Colin Kaepernick (die als eerste knielde tijdens het volkslied uit protest) lieten al gelijkaardige boodschappen horen.

Net als voormalig NBA-speler Stephen Jackson, die Floyd goed kende: