Grimes verkoopt haar ziel. Letterlijk
Foto: rr

Met elke plaat verkoopt een artiest een stukje ziel, meent Grimes. Dus laat ze ook het echte spul veilen.

Onder de naam Selling out houdt electromuzikante Grimes een online tentoonstelling en veiling van haar artwork bij Maccarone Los Angeles. De producer verkoopt er tekeningen, prints, foto’s en conceptstukken die ze de afgelopen tien jaar heeft gemaakt. Maar geïnteresseerden kunnen bij de veiling ook meer bekomen. Een van de te veilen stukken is een wettelijk document waarmee de aankoper een percentage van Grimes’ ziel verwerft, meldt Bloomberg News.

‘Elke keer artiesten een stuk van hun kunst verkopen, verkopen ze tegelijk een deel van hun ziel’, luidt de tekst bij de veiling. ‘Ik wou eerst niet dat iemand dat document zou kopen’, legt Grimes uit bij Bloomberg. ‘Maar toen we het contract opstelden raakte ik geïntrigeerd door de filosofie erachter.’ Grimes wilde eerst 10 miljoen dollar vragen voor het stukje ziel, maar besloot te kiezen voor een ‘beste bod’-regeling. ‘Zo kan het publiek beslissen wat ik waard ben.’

Eerder deze week haalde de Canadese zangeres het nieuws omdat ze de naam van haar kind met ondernemer Elon Musk liet wijzingen van X Æ A-12 naar X Æ A-Xii – volgens de Californische wet mag een voornaam namelijk geen cijfer bevatten.