Twee doden bij reeks ongevallen op E17
De voertuigen staan in brand. Foto: Bert Foubert

Op de E17 richting Antwerpen vonden vrijdagavond een reeks ongevallen plaats ter hoogte van parking Kruibeke, Haasdonk en Sint-Niklaas. Er is sprake van zeker twee dodelijke slachtoffers.

Klik hier voor de meest actuele verkeersinformatie.


Een eerste ongeval vond plaats in Kruibeke. Even later raakte in Haasdonk  een vrachtwagen met elektrische auto's betrokken  bij een tweede ongeval. Een vrachtwagen reed in op het autotransport. Beide voertuigen vatten vuur, de rooktontwikkeling was kilometers ver te zien. Het vuur sloeg ook over op de berm. Een van de vrachtwagenchauffeurs kwam om het leven.  De volledige brandweerzone Waasland werd gemobiliseerd om de situatie onder controle te krijgen. 

De snelweg was lange tijd afgesloten ter hoogte van afrit 15 Sint-Niklaas-Centrum. Het verkeer moest via de N16 en de N70 naar de oprit Haasdonk en daar de E17 oprijden.

Er viel ook nog een tweede dodelijk slachtoffer, meldde de brandweer van Sint-Niklaas. Ter hoogte van de overgang Waasmunster met Sint-Niklaas is een bestelwagen op een vrachtwagen ingereden. De bestuurder van de bestelwagen liet het leven.