Opnieuw ongeval in nieuwe Operatunnel in Antwerpen
Foto: rr

De nieuwe Jeanne Brabantstunnel, die onder het Operaplein van noord naar zuid loopt, is woensdag enige tijd afgesloten door een ongeval. Het is het tweede incident in een week tijd.

Het ongeval gebeurde iets voor 10 uur aan de ingang van de tunnel. ‘Een camionette reed er aan de ingang van de tunnel tegen de hoogtebeperking. De brandweer kwam ter plaatse om herstellingswerken uit te voeren’, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie. De chauffeur kon zich uit de hachelijke situatie redden door achteruit te rijden.

De slagboom van de Jeanne Brabantstunnel ging dicht om de brandweer de nodige tijd en ruimte te geven om de herstellingswerken uit te voeren. Verkeer moest er bovengronds omrijden. Iets na 12 uur ging de tunnel weer open.

Vrachtverkeer en voertuigen hoger dan 2,90 meter kunnen niet door de tunnels. Die moeten lokaal bovengronds omrijden om hun bestemming te bereiken.

Sproeisysteem

Vorige week woensdag moest ook de Jos Brabantstunnel op de dag van de plechtige opening al afgesloten worden. Toen reed een voertuig rond 8.50 uur tegen een sproeisysteem dat daardoor beschadigd raakte.

 

De Jos en Jeanne Brabantstunnel zijn elk 550 meter lang, waarvan 220 meter echt overdekt. Er geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. De tunnels zijn in principe bedoeld voor lokaal verkeer. Van buiten de stad kiest u vanaf de Antwerpse ring beter voor een kortere weg richting binnenstad in plaats van de hele Leien te volgen.