In het Zoniënwoud is woensdagnamiddag opnieuw een bosbrand uitgebroken. Dat meldt de Brusselse brandweer. Ook woensdagochtend woedde er al een brand, veroorzaakt door een slecht gedoofde barbecue.

Het Zoniënwoud is woensdagmiddag voor een tweede keer opgeschrikt door een bosbrand. Deze keer brak het vuur uit in de omgeving van de Nisardstraat, op het grondgebied van de gemeente Watermaal-Bosvoorde.

De brandweer is ter plaatse met twee bluswagens en twee tankwagens en heeft de brand onder controle. 'Het gaat om een oppervlakte van zo'n 500 vierkante meter bos', zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. De oorzaak van de brand is nog onbekend, maar voorlopig wijst alles op een accidentele oorzaak.

'Onze mensen zijn momenteel aan het nablussen en de turf aan het natspuiten om een heropflakkering te vermijden. Het zijn vooral de lage struiken die door de brand vernield zijn, de bomen zelf hebben weinig schade opgelopen. Datzelfde geldt trouwens voor de brand die deze ochtend heeft gewoed.'

Die brand was uitgebroken aan de Tumuliweg, ook al op het grondgebied van de gemeente Watermaal-Bosvoorde, en bleek veroorzaakt te zijn door een slecht gedoofde barbecue. Bij die brand werd zo’n 100 vierkante meter bos vernield.

De Brusselse brandweer benadrukt dat het ten strengste verboden is vuur te maken in het bos. ‘Gelukkig stond er vandaag geen wind’, zegt Derieuw. ‘We vragen iedereen om tijdens wandelingen op de paden te blijven en niets weg te gooien. Ook geen flessen of sigaretten. Wie ook maar de minste rookontwikkeling opmerkt, moet die meteen melden.’