Het dodelijke ongeval dat woensdag in Destelbergen aan een vrachtwagenbestuurder het leven heeft gekost en een tweede zwaar heeft verwond, was het gevolg van een kop-staartaanrijding. Uit de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige blijkt dat de vrachtwagen 'met volle snelheid' is ingereden op de file.

Een eerste ongeval vond woensdagochtend rond 6.50 uur plaats aan het complex Destelbergen. Een vrachtwagen kwam er om onbekende reden op zijn kant terecht en botste tegen een brugpijler van het complex. Bij dat ongeval vielen geen slachtoffers en is er enkel stoffelijke schade, aldus het Vlaams Verkeerscentrum.

In de staart van die file vond een tweede ongeval plaats, een kop-staart-aanrijding, waarbij vijf vrachtwagens betrokken waren. Een laatste vrachtwagen reed 'met volle snelheid' in op de file. Het is niet duidelijk of de bestuurder in slaap was gevallen. De trekker van de vrachtwagen is in beslag genomen voor verder onderzoek.

De bestuurder van het voertuig, een man met de Franse nationaliteit, kwam door de klap om het leven. Een bestuurder van een andere vrachtwagen raakte zwaargewond. De autosnelweg is volledig afgesloten.