Patissiers van de Queen delen recept voor koninklijke scones
Foto: Shutterstock
Na het recept voor de cupcakes om haar verjaardag te vieren, delen de patissiers van Queen Elizabeth ook hun recept voor haar favoriete scones. Met amper zeven ingrediënten kunt u ze thuis zelf maken.

Tijdens de zomerse tuinfeesten in Buckingham Palace serveert de keuken meer dan 27.000 kopjes thee, meer dan 20.000 sandwiches en 20.000 stukjes taart, maar ook de scones mogen niet ontbreken. Omdat alle festiviteiten op het paleis deze zomer zijn afgeschaft, deelden de patissiers van de Queen hun recept op Instagram.

Scones zijn kleine broodjes die je traditioneel eet met wat confituur en opgeklopte room en vaak worden ze geserveerd bij de namiddagthee. De favoriete van de koningin bevatten rozijntjes, blijkt uit het recept.

Ingrediënten:

  • 500 g bloem
  • 30 g bakpoeder
  • 95 g boter
  • 85 g suiker
  • 2 eieren
  • 140 ml karnemelk
  • 100 g rozijnen (laat ze een halfuur weken in warm water)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bloem, het bakpoeder, de boter en de suiker samen in een kom tot je kruimels krijgt.
  2. Klop in een andere kom de eieren en de melk samen. Voeg het lopende beslag bij het droge. Meng tot een mooi en glad beslag. Voeg de rozijnen toe en maak dat ze goed verdeeld zijn.
  3. Haal het deeg uit de kom, maak het plat en bedek met folie. Laat vervolgens ongeveer een halfuur rusten. Rol het deeg uit tot een beslag van 2,5 centimeter en snij uit in een vorm naar keuze. Laat de scones nog eens 20 minuten rusten.
  4. Smeer ze in met eigeel en bak 10-12 minuten in de oven.