Weer blijft hele week zacht en droog
Foto: Photo News

De sporadische regenbuien van het voorbije weekend zien we de komende dagen niet meer terug. Een zachte en opnieuw droge week kondigt zich aan.

Het is maandag eerst gedeeltelijk bewolkt. In de loop van de dag ontwikkelt er zich in het binnenland stapelbewolking. In het oosten van het land kan daar wat gedruppel van komen. Op het einde van de namiddag klaart het uit vanaf het noorden. Aan de kust blijft het de hele dag zonnig. De maxima schommelen tussen 16 graden in de Hoge Ardennen, 18 graden aan de kust en 22 of 23 graden in het westen en het centrum. De wind wordt matig uit noord tot noordwest, zegt het KMI.

Maandagavond en -nacht wordt het meestal helder met plaatselijk vorming van nevel. De minima liggen tussen 4 graden in de Hoge Venen en 9 graden in het westen. De wind wordt zwak uit noord tot noordoost of uit veranderlijke richtingen.

Dinsdag is het droog en zonnig met enkele hoge wolkensluiers. De maxima schommelen van 19 graden vlak aan zee en in de Hoge Ardennen tot 25 graden in het centrum. Er waait een zwakke tot matige wind uit noord tot noordoost.

Woensdag blijft het droog met zonnige perioden en in de loop van de dag soms wat meer wolkenvelden. We krijgen maxima van 18 graden aan zee tot 24 of 25 graden in het centrum. De wind waait zwak tot matig uit noordelijke richtingen. Aan zee wordt de wind matig tot soms vrij krachtig uit het noordnoordoosten