Dalende trend aantal besmettingen lijkt voorlopig gestopt
Verpleegkundigen aan het werk in het ziekenhuis van Marche-en-Famenne (themabeeld) Foto: Photo News

De voorbije 24 uur zijn in ons land 43 overlijdens en 48 nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten gemeld. Er zijn zaterdag weliswaar iets minder besmettingen gemeld, maar op basis van het gemiddelde van de voorbije week concludeert Sciensano dat de dalende trend van het aantal besmettingen momenteel gestopt lijkt.

Dat blijkt uit de dagelijkse update van Sciensano. Er zijn de voorbije 24 uur in ons land 282 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er iets minder dan het cijfer dat een dag eerder is gemeld.  Maar het zevendaagse gemiddelde van de nieuwe besmettingen wijst erop dat de dalende trend gestopt is, zo staat in de update te lezen. In totaal zijn er al 57.092 positieve gevallen bevestigd.

In totaal liggen er 1.324 covid-19-patiënten in de Belgische ziekenhuizen. Dat zijn er 64 minder dan bij de update van gisteren. Het aantal nieuw gemelde opnames is echter licht geklommen: er waren 48 nieuwe opnames, terwijl er zaterdag maar 34 werden gemeld.

Op de afdelingen intensieve zorg nemen de coronapatiënten in totaal 256 bedden in, dat zijn er drie minder dan na de vorige update.

De cijfers kunnen van dag tot dag schommelen. Door het lange weekend van Hemelvaart zijn er sinds donderdag mogelijk ook wat vertragingen geweest bij het verwerken van de meldingen. Het is vandaag precies twee weken geleden dat de zogenaamde 'regel van vier' werd ingevoerd, waarbij mensen hun bubbel beperkt mochten uitbreiden. Het is nog onduidelijk of de impact daarvan al in de cijfers af te lezen is.

Updates coronacrisis : liveblog - cijfers - inzicht - vragen - tips