Man die vliegtuigcrash in Pakistan overleefde: ‘Ik zag alleen maar rook en vuur’
Mohammed Zubair overleefde de crash. Foto: AP

Een van de twee overlevers van de vliegtuigcrash in Pakistan heeft getuigd over zijn ontsnapping uit het brandend vliegtuig. ‘Ik zag alleen maar rook en vuur’, zegt Mohammed Zubair aan het Pakistaanse nieuwskanaal Geo News.

Bij de crash van een Airbus A320 van Pakistan International Airlines op een woonwijk in het Pakistaanse Karachi kwamen vrijdag minstens 97 mensen om het leven. Twee passagiers overleefden de crash.

Mohammed Zubair zegt dat niemand doorhad dat het vliegtuig ging neerstorten. Na de crash verloor hij even het bewustzijn, maar hij kwam weer bij.

‘Ik zag om me heen alleen maar rook en vuur’, zegt de ingenieur. ‘Ik hoorde overal mensen schreeuwen. Volwassenen én kinderen. Overal waren er vlammen. Ik kon geen mensen zien, ik hoorde alleen hun geschreeuw.’

Man die vliegtuigcrash in Pakistan overleefde: ‘Ik zag alleen maar rook en vuur’
Foto: AFP

Hij kon ontsnappen door het licht te volgen. ‘Ik deed mijn veiligheidsgordel uit en zag licht. Dus ben ik daar maar naartoe gestapt. Ik ben 3 meter naar beneden moeten springen om in veiligheid te geraken.’

De andere passagier die het overleefde, was Zafar Masood, directeur van de bank van Punjab. ‘Hij heeft breuken opgelopen, maar was bij bewustzijn en reageerde goed’, zegt een woordvoerder van de bank.