Politie rolt drugslab op in Gentse Brugse Poort
Foto: jdu

In de Gentse wijk Brugse Poort is een drugslab gevonden. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

De politie is samen met de brandweer sinds afgelopen nacht bezig met een onderzoek op een terrein met garageboxen en een loods.

‘Wij zijn inderdaad op een drugslabo gestoten’, zegt hoofdcommissaris Patrick Willocx van de federale gerechtelijke politie. ‘Meer informatie kan ik nog niet kwijt om het onderzoek niet te schaden, maar ik kan wel meegeven dat er geen gevaar is voor de buurtbewoners.’

Die klaagden over geurhinder de voorbije dagen. ‘Daarom werd ook de brandweer ingeschakeld bij de actie’, aldus Willocx. ‘De civiele bescherming zal nu meehelpen om het labo verder te ontmantelen.’

Het gaat om een labo waar synthetische drugs gemaakt werden. Op de vraag of de politie verdachten heeft opgepakt, wil hij nog niet antwoorden.

De Brugse Poort komt al een paar weken negatief in het nieuws met overlast, vechtpartijen en drugsgeweld. Patrouilles en controles werden de voorbije weken dan ook opgevoerd, en een aantal drugsdealers werd opgepakt.

‘Deze actie toont aan dat de politie sterk aanwezig is op het terrein, doet wat moet, en zaken gericht aanpakt die moeten opgelost moeten worden’, zegt burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD).