Een Airbus A320 met 99 mensen aan boord is neergestort op een woonwijk in de stad Karachi. Twee passagiers hebben de crash overleefd.

Het vliegtuig van Pakistan International Airlines (PIA) - vlucht PK 8303 - vloog met 91 passagiers en 7 bemanningsleden van Lahore naar Jinnah International Airport in de stad Karachi, een van de drukste luchthavens van Pakistan. Bij de landing ging het mis.

'Het laatste wat we van de piloot gehoord hebben, is dat hij met een technisch probleem kampte', zegt PIA-woordvoerder Abdullah H. Khan. 'Het is een erg tragisch ongeval.' Volgens minister van Binnenlandse Zaken Ahmed Shah zou de piloot te kennen gegeven hebben dat hij "een motor verloren" was en zou hij een noodoproep uitgestuurd hebben.

Het toestel is neergestort op een dichtbevolkte woonwijk. De buurt heeft de naam 'Model Colony' en ligt op 2 km van de landingsbaan. Beelden op sociale media toonden vlak na de crash rookwolken die van achter de gebouwen opstegen. 

Twee passagiers - onder wie een bankier - hebben de crash volgens de lokale autoriteiten overleefd.

Op Twitter betuigt premier Imran Khan zijn medeleven met de slachtoffers, en kondigt hij een onderzoek aan.

Slechts enkele dagen geleden is Pakistan begonnen met de geleidelijke heropstart van commerciële vluchten die vanwege de coronacrisis waren opgeschort.

Het is de tweede crash van de luchtvaartmaatschappij in minder dan vier jaar tijd. In 2016 kwamen 47 mensen om toen een ATR-42-toestel crashte.