‘Vandaag duidelijkheid over kampen en speelpleinwerking’
Foto: eva

Kunnen de zomerkampen van de jeugdbewegingen en de speelpleinwerking de komende maanden al dan niet doorgaan? Wellicht valt er deze namiddag een beslissing. De minister-presidenten overleggen vrijdag over een de uitgewerkte adviezen en draaiboeken.

Dat bevestigt de woordvoerder van Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V). ‘Er is de voorbije weken tussen de jeugdsector en Marc Van Ranst van de GEES een advies uitgewerkt. Dat is vertaald in draaiboeken voor de concrete werking. Andere gemeenschappen zijn daar ook in betrokken. Dat is dan door de volledige GEES besproken en ligt nu vandaag voor op een overlegcomité van de minister-presidenten.’

De minister-presidenten komen deze middag digitaal samen. Als er een beslissing wordt genomen, wordt die nog vandaag meegedeeld.

Dalle zei een week geleden al dat het voorbereidende werk klaar was, en dat er snel een beslissing moest vallen. ‘Zeker jongeren die in moeilijke omstandigheden opgroeien hebben nu meer dan ooit nood aan ruimte en perspectief’, zei de minister toen ook.

Kinderen en jongeren hebben nog maar een erg beperkt zicht op een afbouw van de coronamaatregelen. Sommigen kunnen weer naar school, maar buitenactiviteiten zijn nog steeds beperkt. Zo zijn speelpleinen nog steeds niet toegankelijk. Skateparken en sportterreinen zijn niet meer overal afgesloten, maar er moet wel een volwassene toezicht houden.