NBA verkiest Disney World om competitie te hervatten: 'Dankzij aanwezige infrastructuur een grote voorsprong op Las Vegas'
Foto: AP

Het Disney World resort in Orlando (Florida) geniet de voorkeur van de NBA-top om er de competitie te hervatten. Dat berichten Amerikaanse media.

'Orlando/Disney World is duidelijk de favoriete optie om als terrein te worden gekozen voor de herstart van de competitie 2019-2020. Deze locatie heeft dankzij haar hotels, complexen en aanwezige infrastructuur een grote voorsprong op steden als Las Vegas', meldt The Athletic.

De NBA zou er gebruik kunnen maken van het ESPN Wide World of Sports Complex. Dat ligt op de Disneysite en biedt heel wat basketbalfaciliteiten. Er werden al eerder studentenkampioenschappen en WNBA-evenementen georganiseerd.

Het NBA-seizoen ligt door de coronacrisis stil sinds 11 maart. Al enkele weken zijn de spelers weer welkom in de trainingscomplexen van hun team, waar ze zich wel aan de regels van social distancing moeten houden.

Als mogelijke datum om de NBA-competitie te hervatten wordt midden juli naar voren geschoven. NBA Commissioner Adam Silver liet onlangs weten begin juni de knopen te willen doorhakken.