Pairi Daiza opent nu ook deuren voor niet-abonnees
Foto: Photo News

Nadat Pairi Daiza maandag de deuren weer opende voor abonnees, mogen ook dagjesmensen het dierenpark weer in. De beschikbare plaatsen blijven beperkt.

Een beperkt aantal abonnees kon de afgelopen dagen al de nieuwigheden ontdekken in het park. Het werd de voorbije maanden uitgebreid met twee nieuwe ‘werelden’ van 8 hectare.

Door alleen abonnees toe laten, kon het park de ingestelde veiligheidsmaatregelen voor het coronavirus testen en bijschaven. Pairi Daiza heeft onder andere het aantal toegangspunten verhoogd en eenrichtingspaden ingesteld. Coronastewards zien toe op de veiligheid. Mondmaskers worden sterk aanbevolen en zijn in bepaalde zones verplicht.

Het dierenpark noemt de testdagen een succes. Daarom wil het park het aantal bezoekers voorzichtig uitbreiden. De beschikbare plaatsen blijven gelimiteerd en bezoekers moeten hun ticket online aanschaffen. De limiet ligt op een vijfde van het aantal bezoekers dat Pairi Daiza de voorbije jaren op sterk bezette dagen mocht ontvangen.

Tijdens de lockdownperiode zijn heel wat jonge dieren ter wereld gekomen. Er zijn onder andere nijlpaarden, miereneters, zeepaardjes en ringstaartmaki’s geboren.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in