Pro League overlegt over vier wedstrijden op zondag
Geen enkele wedstrijd zou nog overlappen met een andere in het voorstel dat Eleven Sports en de Pro League uitwerken. Foto: belga

Er is nog maar net een beslissing genomen over het einde van het huidige seizoen, of er wordt al gekeken naar het volgende. Zo ligt er een voorstel op tafel om vier wedstrijden op zondag te plannen in plaats van drie.

Vanaf het seizoen 2020-2021 zijn de uitzendrechten van de Jupiler Pro League in handen van Eleven Sports. Bij de verkoop daarvan, voor 103 miljoen euro, werd er een gewijzigde programmatie voorzien door de Pro League.

In dat voorstel is er niet langer een overlap van wedstrijden. Elke partij zou zijn eigen tijdslot krijgen in het weekend, wat nu niet het geval is met vier wedstrijden op zaterdag waarvan er twee starten om 20 uur.

Concreet zou een speeldag er dan zo uitzien:

Vrijdag: 20.30 uur

Zaterdag: 16.30 uur - 18.30 uur - 20.30 uur

Zondag: 14.30 uur - 16.30 uur - 18.30 uur - 20.30 uur

Over het voorstel van het verplaatsen van een wedstrijd van zaterdag naar zondag en de daarbij horende uitzenduren wordt op korte termijn samengezeten door Eleven Sports en de Pro League. Het doel van de betrokken partijen lijkt om een maximale visibiliteit voor elke wedstrijd te bekomen.