Drie gewonden na steekpartij op de Meir, politie vindt wapen
Themabeeld van shoppende mensen op de Meir. Foto: Jan Van der Perre

Bij een vechtpartij op de Meir in Antwerpen zijn drie personen gewond geraakt. Ze liepen steek- en snijwonden op. Drie verdachten werden opgepakt door de politie. Die vond na een zoektocht een wapen dat vermoedelijk werd gehanteerd tijdens het incident.

De politie kreeg om 17.15 uur een oproep over het incident. ‘Op de Meir ter hoogte van de Wapper heeft een vechtpartij plaatsgevonden waarbij drie personen steek- en snijwonden hebben opgelopen’, zegt Willem Migom, woordvoerder van de politiezone Antwerpen. De drie slachtoffers werden voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht, het is nog niet duidelijk hoe ernstig hun verwondingen zijn.

Bij een parkeergarage in de Gratiekapelstraat even verderop kon de politie drie verdachten van de feiten oppakken. ‘Een van de verdachten raakte zelf ook licht gewond’, zegt Migom. De politie heeft nog verder naar andere betrokkenen gezocht maar dat leverde niets op.

Alle vermoedelijke betrokkenen zijn tussen de 25 en 30 jaar oud, maar over hun relatie ten opzichte van elkaar is nog niets bekend. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat de aanleiding voor het incident was.