Hackers stelen creditcard-gegevens van duizenden easyJet-klanten
Foto: REUTERS

Hackers hebben bij vliegtuigmaatschappij easyJet toegang gekregen tot mailadressen en reisplannen van 9 miljoen klanten. Bij 2.208 klanten maakten de daders ook creditcardgegevens buit, dat maakte easyJet dinsdag bekend.

Het is onduidelijk wie achter de grote dataroof zit, maar easyJet spreekt van ‘een aanval vanuit een zeer geavanceerde bron’.

Volgens de vliegmaatschappij zijn er geen aanwijzingen dat persoonlijke informatie is misbruikt. Informatie over reisplannen kan wel worden gebruikt voor phishing, waarbij mensen schadelijke maar echt ogende links toegestuurd krijgen. De ceo van Easyjet, Johan Lundgren, roept de klanten op om waakzaam te zijn.

EasyJet zegt dat het al contact heeft opgenomen met de mensen van wie de creditcardgegevens zijn buitgemaakt, en dat het in de komende dagen de anderen informeert. 'Als we geen contact met je opnemen, is er geen toegang geweest tot je informatie', laat easyJet weten.

Het bedrijf zegt het cybersecuritycentrum van de Britse overheid en de Britse privacywaakhond op de hoogte te hebben gebracht.