Australian Football League roept spelers op aantal bedpartners te beperken
Foto: REUTERS

Een avontuurtje kan, maar een Don Juan zien ze liever niet. Het bestuur van de Australian Football League roept de spelers op niet te veel bedpartners te hebben om zo het risico op besmetting met het nieuwe coronavirus te verminderen. De opmerkelijke oproep staat te lezen in de Australische krant The Herald Sun.

In het Australian Football nemen twee teams van achttien spelers het tegen elkaar op. De sport wordt op een cricketveld gespeeld met een ovalen bal en is ‘down under’ erg populair. De finale van het kampioenschap lokt doorgaans meer dan 100.000 toeschouwers. De spelers liggen dan ook goed in de markt.

Het kampioenschap werd eind maart na amper een speeldag stilgelegd door de coronacrisis. Op 11 juni hoopt men te kunnen hervatten maar om het risico op besmetting onder de spelers dan zo laag mogelijk te houden, vraagt het bestuur van de AFL de sporters om het aantal bedpartners te beperken, zo niet riskeren ze een sanctie voor hun “risicogedrag”.

“Ik denk dat wat men de jongens vraagt, is om zich wat in te houden en zich aan het minimum te houden”, reageerde de voorzitter van Collingwood FC, Eddie McGuire, tegenover radiozender Triple M.

Jake Lever, een speler van Melbourne, liet dan weer optekenen dat verschillende teamgenoten niet opgezet waren met de richtlijn. “Mij raakt het niet echt. Ik heb een baby en een vrouw. Ik ben gelukkig. Maar sommige jongens die vrijgezel zijn, reageerden echt ontgoocheld”, stelde hij in de Herald Sun.