21-jarige jongeman neergestoken in Boechout
Foto: bfm

Een 21-jarige jongeman is maandagavond neergestoken in het centrum van Boechout. Hij werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft twee verdachten opgepakt.

Het incident vond plaats rond 22 uur in de Smalleweg in Boechout, naast het gemeentehuis.

'De verdachte belde met een vriend aan bij het slachtoffer aan de Smalleweg in Boechout. Toen het 21-jarige slachtoffer in de deuropening verscheen, werd hij meteen twee keer met een mes gestoken', aldus Kristof Aerts van het Antwerps parket.

De verdachten, beiden 21 jaar oud, vluchtten daarna weg. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het UZA in Edegem gebracht. 'Het levensgevaar zou intussen geweken zijn, maar de toestand van het slachtoffer is zeer ernstig', zegt Aerts.

Het gerechtelijk lab kwam ter plaatse om vaststellingen te doen. Via het buurtinformatienetwerk riep de lokale politie Minos op dat twee mannen criminele feiten gepleegd hadden ter hoogte van de Smalleweg. Het duo werd even later gearresteerd aan een tramterminus.

Er werd een onderzoeksrechter gevorderd voor poging moord. Die besliste om één 21-jarige voor te leiden. Het mogelijke motief voor de steekpartij is nog onduidelijk.