Rode Duivel kust ploegmakker bij doelpunt maar wordt niet gestraft
Foto: REUTERS

Bij de vreugdetaferelen tijdens de zege bij TSG 1899 Hoffenheim (0-3) overtraden de spelers van Hertha Berlijn zaterdag de nieuwe gedragscode voor de profvoetballers die vanwege de coronacrisis in de Bundesliga van kracht is. De Duitse Voetballiga DFL liet echter weten dat de Hertha-spelers geen straf hoeven te vrezen.

Vooral bij het vieren van de treffers hadden de spelers van de Berlijnse ploeg fysiek contact met elkaar. Rode Duivel Dedryck Boyata gaf ploegmaat Marko Grujic zelfs een stevige kus op de wang.

Elkaar knuffelen en omhelzen is volgens de huidige richtlijnen absoluut niet de bedoeling. Op de andere velden in de Bundesliga werd het juichen op afstand over het algemeen wel goed toegepast, soms met een dansje erbij of even een aanraking met de ellebogen of vuisten.

‘Ik hoop dat de mensen in de buitenwereld hiervoor begrip kunnen opbrengen”, liet Labbadia weten. Hij debuteerde met succes op de bank bij Hertha, dat dankzij de ruime overwinning verder wegliep van de degradatiestreep.

‘Die emoties horen er gewoon bij. Mijn ploeg was gewoon blij en gelukkig’, zei Labbadia, die zelf ook een van zijn assistenten even omarmde. Voor sancties wegens de fysieke contacten hoeft Hertha BSC niet te vrezen. Het gaat slechts om aanbevelingen in het omvangrijke hygiëneprotocol dat voor de Bundesliga is opgesteld.