Rode Duivel Axel Witsel spreekt klare taal: “Het zou leuk zijn mijn carrière als coach bij Standard te beginnen”
Foto: Photo News

Axel Witsel heeft in een interview met de RTBF een blik op zijn toekomst laten schijnen. De 31-jarige Rode Duivel hoopt op een dag trainer te zijn van Standard Luik, de club van zijn hart. Witsel moet zaterdag de herstart van de Bundesliga, na twee maanden gedwongen coronapauze, aan zich voorbij laten gaan met een adductorenletsel.

“Ik weet niet wat de toekomst brengt, maar ik zou graag trainer worden”, legde de middenvelder van Borussia Dortmund uit. “Dat is ook de reden waarom ik enkele maanden geleden - samen met enkele collega-Rode Duivels - aan de trainerscursus ben begonnen. Als ik ooit trainer zou worden, zou ik natuurlijk graag coach van Standard worden. Ik zou er willen beginnen. Het zou logisch zijn. Ik begonnen als speler op Sclessin. Het zou ook leuk zijn er als coach te beginnen.”

De vraag rijst dan natuurlijk of Witsel ook als speler nog zal willen terugkeren naar Luik. “Daar zet ik mijn joker op in”, pokerde Witsel. “Ik heb nog een contract voor twee seizoenen bij Dortmund en voel me er goed. We willen de titel pakken. Dat is echt ons doel. We zien wel wat de toekomst brengt.”

Witsel geloofde overigens niet dat de Rouches hun proflicentie niet zouden krijgen. De Luikse club faalde in ‘eerste zit’ nochtans voor de Licentiecommissie van de voetbalbond. De middenvelder pompte zelf - via het vastgoedproject van voorzitter Bruno Venanzi - geld in de club. “Standard heeft zijn plaats op hoogste niveau. Ik geloofde nooit dat ze zouden zakken naar de amateurklasse”, besloot Witsel.