Personeelsactie veroorzaakt nog steeds aanzienlijke hinder op busnet MIVB
Foto: Photo News

Het verkeer op het busnet van de MIVB in Brussel blijft sterk verstoord door een spontane actie van een deel van het personeel. Meer dan de helft van de bussen rijdt niet.

Een deel van het personeel vindt dat de Brusselse vervoersmaatschappij niet genoeg maatregelen neemt tegen de verspreiding van het coronavirus. Hoewel de directie en vakbondsvertegenwoordgigers donderdagmiddag overeenstemming bereikten over aanvullende maatregelen, blijft de actie voortduren. De teksten worden pas ondertekend als het werk wordt hervat.

En dat blijkt dus nog lang niet het geval, zeker bij de buschauffeurs. De metro rijdt volgens cijfers van de directie normaal, net als 77 procent van de trams. Bij de bussen zou maar 35 procent rijden, maar er zijn grote verschillen tussen de verschillende stelplaatsen. Op sommige plaatsen werkt de helft, maar in de stelplaatsen Jacques Brel en Delta gaat het bijvoorbeeld maar om 15 procent.

Politiek begint er wat te bewegen. Uit goede bron is vernomen dat Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) vrijdagochtend een onderhoud heeft gehad met de algemeen directeur van de MIVB, Brieuc de Meeùs, en de directeur van het kabinet van Brussels minister president Rudi Vervoort (PS). Het is niet duidelijk wat de bedoeling daarvan is.