Teslafabriek van Musk kan volgende week heropenen
Foto: AFP

De Teslafabriek in Fremont, Californië, zou volgende week weer kunnen openen. Het is de enige assemblagelijn van het automerk van miljardair Elon Musk.

Uit een reeks tweets van Alameda County in Californië blijkt dat de Teslafabriek volgende week haar werkzaamheden kan hervatten. De county had eerder de hervatting van de werkzaamheden begin mei nog afgeblazen. De beslissing om de assemblagelijnen weer op te starten en de fabriek te heropenen, komt er na een bijeenkomst met de vertegenwoordigers van Tesla.

Het groen licht gaat gepaard met een hele reeks voorwaarden. De werknemers moeten rekening houden met de gezondheidsmaatregelen tegen covid-19. De cijfers van Volksgezondheid moeten stabiel blijven of verbeteren.

Eerder verzette Elon Musk zich tegen de veiligheidsmaatregelen. De lokale politie zal er nu op toezien dat Tesla de afstandsmaatregelen toepast en dat de gezondheidsmaatregelen aanwezig zijn om de veiligheid van werknemers te garanderen.

Zaterdag kondigde Elon Musk aan dat hij de deelstaat aanklaagde. De Tesla-eigenaar reageert al enkele weken kwaad op de sluitingsmaatregelen die hem beletten zijn elektrische auto’s te vervaardigen.