Moet je vloeren elke dag of elke week schoonmaken?
Foto: Kärcher
Het schoonmaken van vloeren kan een hele klus zijn, maar is noodzakelijk als je niet wil dat je huis een smeerboel wordt. Hoe vaak moet je je vloer kuisen voor het beste resultaat?

Het is weer tijd voor de grote lenteschoonmaak. Je verschuift je meubels, je doet overbodige spullen weg, je geeft je hele huis een opfrisbeurt. Zo'n grote schoonmaak doe je best minstens één keer per jaar, en als het hele gezin meewerkt gaat dat vlot en is het zelfs aangenaam. In vergelijking daarmee is het dagelijkse onderhoud van je huis vaak veel minder leuk.
Daarom stellen we een schoonmaakbeurt al eens uit tot de volgende dag, en dan nog eens een paar dagen… En als het dan echt tijd wordt om er iets aan te doen, komt er geen eind aan het werk omdat het vuil zich heeft opgehoopt. Hoe vaak moet je eigenlijk schoonmaken om dat te voorkomen? En hoe reinig je het best?

Een keer per week
Het klassieke ritme dat de meeste huishoudens aanhouden, is één keer per week. Wekelijks de vloer van je woning schoonmaken helpt om de netheid te verzekeren en om te voorkomen dat stof en vuil zich ophopen tot het onaangenaam en onhandelbaar wordt.
Het voordeel van een wekelijkse schoonmaak is dat iedereen thuis weet wanneer het tijd is om mee de handen uit te mouwen te steken, of op zijn minst niet in de weg te lopen. Het nadeel is dat deze wekelijkse schoonmaak tijd kost. Je bent al gauw twee uur of zelfs een halve dag bezig tot je huis weer helemaal schoon en opgeruimd is.
Maar dat is niet het enige probleem. Als je slechts één keer per week tijd maakt voor de schoonmaak, wil dat ook zeggen dat moddersporen van kinderschoenen, de vuile poten van je huidsdier en al het andere dagelijkse vuil tot zeven dagen lang blijven liggen ...

Een beetje elke dag
Om dat te vermijden, zou je ook elke dag een beetje kunnen opruimen. Een half uur hier, een kwartier daar. Daardoor ontstaat minder snel de indruk dat schoonmaken een karwei is. Je kan het ook veel makkelijker even tussen je andere dagelijkse activiteiten doen. Door de schoonmaak op te splitsen, kan je op de ene dag de keuken, de dag nadien de woonkamer, en op weer een andere dag de slaapkamers aanpakken. Dagelijks schoonmaken is ook de beste manier om te voorkomen dat vuil, stof en dierenharen zich ophopen. En uiteraard heb je het juiste materiaal nodig.
Aan de andere kant heb je wel discipline nodig om het schema aan te houden en, laten we eerlijk  zijn, in een druk actief leven is het niet altijd gemakkelijk om elke dag gemotiveerd te zijn om een kwartier of half uur te kuisen.

De oplossing
Kan je moeilijk kiezen tussen wekelijks of dagelijks, of lukt het niet om een schema te respecteren? Geen paniek, er is een oplossing om gemakkelijk, snel en efficiënt schoon te maken wanneer je wilt. De Kärcher Floor Cleaner combineert de eigenschappen van stofzuigen en schoonmaken met water in één apparaat. Geen tijdverspilling of gedoe meer met schoonmaken. In slechts een paar minuten blinken alle harde vloeren weer als voorheen – of het nu gaat om tegels, PVC, laminaat of parket. Koffie gemorst? Met een Kärcher Floor Cleaner is de vloer meteen weer schoon en droog.

Doe de test
Welke Floor Cleaner past bij jou? Test het hier >>
En geniet bij aankoop van een gratis accurolveger.

Stap het nieuwe tijdperk van schoonmaken binnen.
Ontdek meer voordelen van de Kärcher Floor Cleaner >>