Bredene sluit enige naaktstrand aan onze kust voor één jaar
Foto: Photo News

Het naaktstrand in Bredene, het enige aan de Belgische kust, wordt deze zomer gesloten in het kader van de coronacrisis. Dat meldt burgemeester van Bredene Steve Vandenberghe (SP.A) woensdag. De ruimte die daardoor vrijkomt zal worden gebruikt om badgasten meer te spreiden.

Het gemeentebestuur van Bredene nam de beslissing om in het kader van de coronacrisis het naaktstrand deze zomer te sluiten. Provinciegouverneur Carl Decaluwé (CD&V) had ook tijdens het kustburgemeestersoverleg op maandag opgeroepen om het aantal bezoekers deze zomer aan de stranden zoveel als mogelijk te beperken en de aanwezigen zo veel als mogelijk te spreiden. Daarom zal de ruimte van het naaktstrand nu gebruikt worden om gewone strandgasten te spreiden.

‘Wij doen dit niet graag, want het populaire naaktstrand, het enige aan onze kust, is tijdens de zomer een drukbezocht stuk strand maar we moeten ons zoals alle kustgemeenten voorbereiden op de zomer’, zegt burgemeester Vandenberghe. ‘Wij willen niet de oorzaak zijn van een eventuele heropflakkering van het virus. Het is ook te moeilijk om op dit klein stuk naturistenstrand de afstandsregels te volgen.’

De gemeente hoopt de naturisten volgend jaar opnieuw te kunnen verwelkomen.