Politie neemt vijf auto’s in beslag na straatrace in Schaarbeek
Archiefbeeld. Foto: Photo News

De politiezone Brussel-Noord heeft zaterdag vijf wagens bestuurlijk in beslag genomen nadat jongeren betrapt werden bij een georganiseerde straatrace in Schaarbeek. Een bewoner uit de wijk Pogge alarmeerde zaterdagavond omstreeks 19.45 uur de politie.

Een anonieme patrouille van de politiezone Brussel-Noord ging ter plekke om de melding na te gaan. Vijf wagens stonden opgesteld aan het rode licht aan het kruispunt tussen de Haachtsesteenweg en de Rogierlaan. Zodra het licht op groen sprong, schoten alle vijf bestuurders met een onaangepaste snelheid uit de startblokken en vertoonden ze agressief rijgedrag.

‘Bij alle bestuurders werden meerdere overtredingen geconstateerd: onaangepast rijgedrag, meerdere manoeuvres zoals dubbel inhalen en tripleren en het overschrijden van de ononderbroken lijn van een baan voorbehouden voor het openbaar vervoer. Verder probeerde elke bestuurder door het houden van een straatrace de kracht van zijn voertuig te demonstreren’, meldt de lokale politie.

Verderop in de Rogierlaan werden de straatracers onderschept. Het bleek om jonge bestuurders te gaan. Er werden processen-verbaal opgesteld voor de verschillende verkeersinbreuken die de bestuurders pleegden en alle vijf de wagens werden voor vijf werkdagen bestuurlijk in beslag genomen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig