Elon Musk wil Teslafabriek verhuizen uit protest tegen coronamaatregelen
Foto: AFP

De excentrieke topman Elon Musk wil de Teslafabriek en het hoofdkantoor van zijn bedrijf verhuizen van Californië naar een andere Amerikaanse deelstaat.

Aanleiding voor het dreigement zijn de coronamaatregelen die maken dat hij geen toestemming krijgt om de fabriek opnieuw te openen. Als nieuwe locatie overweegt de miljardair Texas of Nevada, zo schreef hij zaterdag op Twitter.

 

 

Musk kreeg vrijdag van de autoriteiten van Aladema County, waar zijn fabriek gevestigd is, te horen dat in de regio alleen essentiële activiteiten mogen heropgestart worden en dat Tesla niet aan die criteria voldoet. ‘Dit is eerlijk gezegd de laatste druppel. Tesla zal zijn hoofdkantoor en toekomstige projecten onmiddellijk naar Texas/Nevada verplaatsen. Of we überhaupt nog enige productieactiviteit in Fremont behouden, zal afhangen van hoe Tesla in de toekomst wordt behandeld. Tesla is laatste nog overgebleven autofabrikant in Californië’, reageerde de topman kwaad. Hij wil de beslissing voor de rechter aanvechten.

Musk staat erom bekend met zijn bizarre en eigenzinnige tweets ophef en verwarring te veroorzaken. Vorige week nog kelderde hij met een vreemd bericht op Twitter de beurskoers van zijn bedrijf door de boodschap de wereld in te sturen dat de aandelenprijs van Tesla naar zijn mening te hoog is.